O nas

Podjetje Bonmar Global je nastalo s spremembo pravno-organizacijske oblike leta 2013. Zgodovina podjetja pa sega že v leto 1990, ko je v obmejni vasi Miren pri Gorici pričela z delovanjem družinska ribarnica.

Podjetje je preraslo delovanje majhne ribarnice, saj je že v začetku devetdesetih let pričelo z oskrbo lokalnih hotelov, restavracij in gostiln ter se uveljavilo kot pomemben člen v oskrbi HoReCa. Sprva je delovalo na območju širše Goriške, s pripojitvijo družbe Valemar pa se je območje poslovanja razširilo na celotno Primorsko in dobršen del Slovenije. Podjetje danes z lastnimi vozili oskrbuje kupce na Goriškem, Goriških Brdih, Obali, Krasu, Posočju, Gorenjskem, Notranjskem in Ljubljani z okolico. Skupaj z zunanjimi sodelavci pa tudi kupce na Štajerskem in Dolenjskem.

Decembra 2022 je podjetje pod svoje okrilje vzelo potujoče ribarnice Arčon in tako še dodatno utrdilo svojo maloprodajno mrežo. Z njo lahko dnevno omogočamo dostavo in dobavo naših proizvodov maloprodajnim kupcem na območjih Vipavske doline, Goriških Brd, Posočja, Krasa in Notranjske.

Svojo maloprodajno mrežo širimo s svojo lastno ribarnico v Ljubljani (Adamič-Lundrovo nabrežje 1) ter ribarnico & street food v Mariboru (Vodnikov trg 7).

Ponudba

Glavna dejavnost našega podjetja je promet z ribami, raki in školjkami; delujemo na področju veleprodaje in maloprodaje, s svežimi in zamrznjenimi proizvodi.

Podjetje Bonmar Global je neposredni uvoznik rib, rakov in školjk iz najkvalitetnejših gojišč in lovišč v Evropi in izven nje, kar pomeni, da od ulova do kupca preteče manj kot 24 ur. Kot neposredni uvoznik zmoremo zagotavljati najvišjo kakovost proizvodov z redno in osebno kontrolo pri dobaviteljih in vseh fazah dobavne verige.

Pohvalimo se lahko z neposrednim dostopom do negojenih, tako imenovanih “divjih rib”, v ribolovnem območju FAO 37.1.3, ki je eno najboljših območji za lov na škarpene, kovače, zobatce, lignje…

V letu 2023 smo podpisali pogodbo o ekskluzivnem zastopništvu z ribogojnico MarFish iz Ugljana na Hrvškem, ki je znana po visoko kakovostnih gojenih brancinih.

Naši glavni prednosti sta visoka kakovost in prilagodljivost: stremimo k popolnosti izdelkov in storitev, saj v celoti obvladujemo verigo “od ribiča do kupca”, od morja do krožnika.

Ponosni smo, da smo postali ekskluzivni zastopnik hrvaškega podjetja MarFish za slovenski trg.
Podjetje MarFish je vodilno v proizvodnji velikih brancinov visoko kvalitetnega razreda “Premium”; edinstvene ribe vrhunske kakovosti, ob kateri se cedijo sline vsem kulinaričnim sladokuscem.

Proces

Pri oskrbi lokalnih in širših tržišč s svežimi in zamrznjenimi ribami, raki in školjkami ohranjamo eno vodilnih vlog! Razlog za to je stalna skrb za kakovost, vrhunska ponudba in sposobnost hitrega prilagajanja spremembam na lokalnih trgih. V naših enotah letno obdelamo več kot 150 ton rib, rakov in školjk.

na vrh